Program - kalender

Eplekino: Eplekrigen (1971)

  • Storeteigen Øystese Norge
binary-105160-114575.jpg

Til å opna festivalen nyttar me film. Ein 42 år gamal svensk film på 1 time og 44 minuttar regissert av Tage Danielsson. Framsyninga er på bygdekinoen på Storeteigen. Servering av epler!

Om filmen: 

Forsøket på å gjera den landlege Skåne-idyllen Änglamark om til eit moderne ferieparadis, «Deutschney-land», vert møtt med massiv motstand av lokalbefolkninga. Og med litt magisk hjelp fra folkeeventyra, maktar bygda å stå imot inntrengarane. Eplekrigen er ein miljøpropaganda-film som burde gjort naturvernorganiasasjonene arbeidslause, samstundes som den er ein underhaldningsfilm utan sidestykke i skandinavisk filmproduksjon. Ein absolutt höjdare!

http://www.filmbasen.no/film/2706/eplekrigen/